Träning och entreprenörskap med Betty & B-Room!

En träningskväll på B-Room med Betty och mig!

Igår var en så trevlig kväll på B-Room! Kvällen var uppstyrd med att det var vi först skulle träna ihop och sedan skulle vi har en varsin föreläsning och träning och entreprenörskap. Jag var givetvis med själv och tränade och det var ett riktigt tungt cirkelpass med hög puls! Jag som gymråtta fick verkligen upp puls och utmanade mig själv. Konditionsträningen har den senaste tiden inte varit min prio ett som vi vet. Men det är viktigt att våga utmana sina gränser.

Träningen är mitt och Bettys gemensamma intresse. Betty jobbar idag redan som PT och har sitt egna unika lilla gym. Denna kvällen ville vi spegla det hur vi finner att träning kan utveckla ens företagsförmåga. Eftersom vi höll det till en ganska liten grupp blev det en väldigt intim känsla och det blir bra samtal och dialoger. Mycket funderingar och hjälpande ord från varandra. Jag upplever att jag blev lika inspirerad av personerna som var där, som jag hoppas dom blev utav mig!

Att driva företag är en helt fantastiskt grej! Jag skulle själv aldrig välja något annat nu när jag vet hur bra det är, och kul! Just nu är jag själv i startgroparna med att utveckla mitt eget varumärke och det är något ni kommer se mycket mer av framöver!

En kväll med träning och entreprenörskap är absolut  något vi kommer göra fler gånger framöver. Håll utkik på sociala medier!

For english, scroll down! 🙂

A training night at B-Room with Betty and Me!

Yesterday was such a nice evening at the B-Room! The agenda for the evening included a group-workout and then a lecture about training and entrepreneurship. Of course, I was training myself with the group and the training was a really heavy circuit with high pulse! Me, who is a totally gymrat really got a pulse and challenged myself. Cardio training has recently not been my prio one as we know. But it is important for me to dare to challenge my limits.

The training is mine and Betty’s common interest. Betty is already working as a PT and has her own unique little gym. This evening we wanted to reflect how we find that training can develop one’s business ability. Because we made it a rather small group, it became a very intimate feeling and there are good conversations and dialogues. A lot of thought and helping words from each other. I feel that I was as inspired by the people who were there, as I hope they was of me!

Managing companies is an amazing thing! I would never choose anything else now, when I know how good it is and fun! At the moment, I am just in the beginning of developing my own brand and that’s something you’ll see much more from now on!

An evening of training and entrepreneurship is definitely something we will do more times in the future. Keep an eye on social media!

World Wide Giveaway

Total Value of this Give Away is 4787$/34197 SEK and it applies for 6 persons that will be the winners!

Strong-Body-Program

16 hours worth of training program with exercises and a training plan

16h á 120$/1200kr = 1920 $/ 19200 SEK

Mindset-coaching

8h worth of Mindset Coaching where we talk about open your mind to success. This step is an important step to let yourself to embrace the change of lifestyle.

8h á 150$/1500 SEK = 120$/ 12000 SEK

Food and Lifestyle Analysis

2h with of Food and Lifestyle Analysis. Here we look over you food and lifestyle habits to se where there is room for change.

2h á 147$/1597 SEK = 2997 SEK

Planerna för 2018! Nytt år med nya utmaningar!

2018! Ett nytt år med nya möjligheter som man säger..

Jag ser väldigt mycket fram emot 2018. Mycket för att jag är en person som gärna blickar framåt, kanske lite för mycket. Men detta kommer hända mycket detta året! När det var oktober-november förra året så kändes 2018 väldigt långt borta och väldigt oplanerat. Nu känns det som hela året är planerat!

Resor

Jag älskar att resa som ni märker. Detta året kommer bestå av lite ”färre” resor men resor som är lite längre fram. Jag planerar min första resa någonsin till Asien och även kan det bli ett kärt återbesök till New York. Än så länge är inget med frisörjobbet inplanerat, men jag har en känsla av det kan längre fram. Mina resor som jag planerat hittills är semesterresor och hälsoresor, framförallt!

Jobb

Jag kommer försöka utveckla mig själv inom jobbet som frisör. Det finns lite erbjudanden på bordet och jag är övertygad om att något kommer locka mig mer. Det ska bli roligt att få prova på lite nya grejer som frisör. Även LYXVXO har ett ljust år framför sig och vi hoppas att ni kunder kommer känna att det vi gör är framåt och vågat. Vi är och kommer alltid ligga i framkant.

Träningen

Många undrar mycket om mina planer kring träningen. Jag kan väl säga såhär – jag kommer försöka strukturera om mig, mitt liv och mina sociala medier för att kunna leverera på bästa sätt på alla plan. Slutet av 2017 blev lite spretigt, framförallt för mitt huvud. Men jag kommer satsa mycket på min träning och kanske även utveckla mig ytterligare där för att jag tycker att det är så roligt!

För att ge er information kring mitt frisörjobb så har jag nu startat en egen Instagram för min min frisörsida.

@Hairdresserolivera

Är du intresserad av hår och vill få daglig inspiration på hårfärger och annat så är det bara att följa. Min vanliga instagram kommer ta en lite annan riktning, ni kommer se det ganska snart 🙂

Kosttillskott som jag använder, BCAA och proteintillskott

Kosttillskott är ett väl omtalat ämne och det finns olika tycken kring hurvida man ska använda sig av det eller inte. Tänkte dela med mig lite om mina tankar, erfarenheter och vad jag använder för något.

Kosttillskott är något som väldigt många använder och det är verkligen lätt att dras med i den hets som är kring det. Jag tycker om att grotta ner mig och läsa på om sånt som många pratar om. Jag tror över lag det är viktigt att göra sin läxa och läsa på om saker. Oavsett om det är träning eller elektronik.

Min filosofi är att om man är en ”helt vanlig människa” som inte tränar ”onormalt mycket” eller kanske ska tävla så räcker det gott och väl bara äta riktigt bra mat som innehåller allt du behöver. Sedan finns det klart delade meningar om vem som är den ”vanliga människan” och vad ”onormalt mycket” träning är. Men jag anser att jag går under den ”vanliga människan” som tränar lagom mycket.

Kosttillskott tycker jag personligen ger ett intryck om att vara en Quickfix. Att du ska bli starkare, snabbare, mer uthållig genom att använda det. Jag ser dom verkligen som dom är. Ett tillskott, något som du kan ta hjälp av ifall du skulle behöva det. Dessa produkter fungerar ju ändå inte ifall du inte äta tillräckligt mycket och bra mat. Så är det bara.

BCAA och proteinpulver

Jag, personligen, hade för inte så länge sedan en genomgång av min egen kost. Där jag fick räknat på hur många kalorier jag bränner på en dag, hur många jag behöver äta och vad jag behöver ta bort/tillsätta. Eftersom jag vill bygga muskelmassa just nu så var jag tvungen att höja proteinet för att musklerna ska ha något att ta från. Många hade kanske tänkt att man borde köra proteinpulver, men jag valde att ta livsmedel istället. Jag höjde upp med 2 ägg per dag och lite mer protein på tallriken. Det finns funkar precis lika bra!

Hemma har jag både BCAA och proteinpulver. Jag använder bara BCAA om jag vet att det är mer än 20 minuter till nästa måltid. Det grundar sig i att jag efter ett pass har lite mer tom mage men inte vill tappa muskeltillväxten. Går det upp emot 1-2h innan jag får mat passar sig proteinshake mycket bättre eftersom det mättar mer och innehåller kcal. Proteinpulver har jag i annat fall endast på morgonen i gröten för att det ska ge en god smak! Jag använder verkligen dessa produkter endast som tillskott, alltså när jag verkligen känner att jag behöver dom.

Det finns faktiskt dom som tycker att BCAA är överskattat. Jag kan förstå vad dom menar. Det är absolut ingen quickfix eller avgörande för din träning. Det viktiga är att äta mat!

Såhär ser min frukost ut nästan varje dag. 1dl lagad havregryn, 1 msk proteinpulver med chokladsmak, en tsk socker för smak, lite frysta hallon! MUMS!

Här kan du läsa mer om hur jag ändrat mina vanor!

Träna för lusten, hälsan och träningsglädje!

Ska man träna ska man träna för lusten, hälsan och träningsglädje!

Träningsglädje är allt ! Jag har fått så mycket positiv feedback och pepp från alla efter bilden i förrgår! Känns väldigt roligt att så många känner sig motiverade till att själva kanske göra en förändring. Tack för allt stöd!

Jag lyssnade på ett avsnitt av Träningspodden och där pratade dom mycket om ”att komma igång” och att det är så många som finner det svårt att hålla uppe träningen. Jag tycker det är så otroligt viktigt att vi igen lyfter upp detta ämnet. Jag vet att det är så många där ute som tycker att träningen bara är ett måste och att det bli en otroligt hög tröskel till att komma iväg till gymmet, ut och springa, ta en promenad eller gå på ett pass. Men faktum är att alla har varit där någon gång. Jag vet precis hur den känslan känns.

Men hur gör man då för att komma över tröskeln?

3 tips till träningsglädjen

  • Gör träningen till en social grej. Kanske finns det någon i din omgivning som är i samma situation som du? Gör det ihop och samtidigt får ni ihop en dejt och kan ses!
  • Kör varierat för att hitta din grej. Alla är olika och man måste hitta det som är kul för att kunna fortsätta. Träning är inte bara gym eller löpning. Det finns en mängd saker man kan göra!
  • Ta kontakt med någon som inspirerar dig! Ser du någon på Instagram? Skicka ett meddelande med dina tankar. Kanske svarar denna personen med inspirerande ord eller tankar. De flesta vill gärna hjälpa andra till ett hälsosammare liv!

Jag älskar chins! Just för att det är så utmanande och tränar hela kroppen! 

Min träningsresa och planer inför framtiden

Det har hänt mycket på 1,5 år. Det handlar givetvis inte bara om hur jag såg ut då och hur jag ser ut nu. Det handlar om känslan och att välja en annan väg.

Min träningsresa har inte bara varit fysiskt utvecklande för mig. Mycket under dessa totalt två åren har varit mentalt utvecklande och väldigt spännande. Den person jag är idag har valt en helt annan väg. En väg som jag anser är mer hälsosam för mig. Jag vill fokusera mer på min helhetshälsa och utmana mig själv mer. Det gäller både i jobb, relationer träning och livsstil. Jag har bara bestämt mig, här och nu, att jag tänker göra dom val som gör mig lycklig. Mitt liv handlar om mig. 🙂

Den fysiska och psykiska utvecklingen

Jag tittar på denna bilden och blir faktiskt lite stolt över min förändring hos mig själv. Många ser bara det yttre, det är klart naturligt att det blir så. Men jag ser en annan person. Den fysiska utvecklingen har påverkat den psykiska. Fysiskt är det samma person, bara att kroppen har förändrats lite. Men psykiskt vet jag att utvecklingen har varit större.

Det är någonting med att ha ett driv och ett mål framför sig. Att också acceptera den tid processen tar. Den resa jag har gjort hade aldrig kunnat göras på 6 veckors tid med landets bästa PT. No way. Risken hade varit ännu ett misslyckande och ett nytt botten som kanske hade gjort att jag aldrig tagit tag i det igen.

Tips till dig som vill börja din träningsresa

Mitt bästa tips till dig som vill komma igång och förändra ditt liv på riktigt – låt det ta tid.

I oktober 2016 skrev jag en artikel om hur jag började träna och det är väldigt roligt att läsa igen. Min träningsresa började där någonstans verkligen ta fart på allvar. Det är nu jag börjar inse att detta är något jag vill hålla på med mer. Men jag vill ha den psykiska biten med mig också. Mår vi bra i knoppen (och på knoppen,håret, haha) så kommer också vår kropp jobba med oss.


Samma människa, men nu en lite gladare och nöjdare person!

Pin It on Pinterest