Workshop med träning och entreprenörskap

Ett entreprenörskap är en livsstil. Vi som är entreprenörer är människor som tycker om utmaningar och vill hela tiden utvecklas! Jag och Betty har nu slagit ihop våra kloka huvuden och ska ha en workshop till dig som vill träna, bli inspirerad till och snacka entreprenörskap!

Det kommer bli ett nytt litet projekt där jag får jobba och utveckla mitt intresse för träning ännu mer! Träning har verkligen blivit en del av min livsstil och jag tycker det är väldig roligt att se min egen utveckling som jag nu har väl dokumenterad. Min tanke med framtiden är kanske att kunna inspirerar fler till en aktivare vardag..

Vill du veta mer? Läs om motivation och träningsinspiration!

Från Facebookevenemang:

Drömmer du om att starta eget, förverkliga en dröm? Letar du efter människor, kvinnliga förebilder att inspireras och stärkas av? Då är denna workshop för dig.

Olivera Bobuiescu och Betty Wassenius är två framgångsrika entreprenörer som förutom sin business brinner för att inspirera andra. Med ett gemensamt intresse för träning har de hittat verktyg som ger orken att prestera på hög nivå som egenföretagare. Daglig fysisk aktivitet ger piggare hjärna, mer effektivitet, framgång och en bättre hälsa.

Olivera är frisörmästare och driver LYXVXO & LYXVXO.shop.

Betty är privattandläkaren som idag driver det exklusiva boutique gymmet the B-ROOM.

Agenda:
Träning – entreprenörens viktigaste verktyg, 45 min fartfylld träning för alla
Inspirationsföreläsning med värdefulla tips
Fika och mingel

Dag & tid:
15 januari, klockan 18:00 – 20:00

Din investering 200 kr

Till anmälan!

*Begränsat antal platser!

 

Träningsinspiration för frisörer – och alla andra jobb

Träning och träningsinspiration för frisörer är lika viktig som för alla andra. Detta är mina tips för dig som jobbar med ett aktivt jobb men ändå har ont i kroppen.

Jag har jobbat som frisör i 7 år. Det intressanta är att när jag var yngre hade jag mycket mer ont i kroppen av mitt jobb. Idag är jag mer eller mindre smärtfri och kan jobba långa dagar utan att ha ont. Skulle jag ha ont någon dag så vet jag oftast varför. Då har jag slarvat med träningen, maten, vilan, sömnen eller ergonomin. Skapar man sig en smärtfri vardag är det också lätt att peka på vart problemen uppstod när man får smärta.

Börja träna

Jag skulle säga att det har varit en av mina största och bästa förändringar i livet. Att jag började träna. Det handlar om att hitta sin grej, sin nivå och att hitta ett sätt så man får det gjort. Men träningen har varit helt avgörande för mig. Att jag blev starkare i kroppen gjorde att jag lättare kunde hantera vardagsbelastning. Jag har ett jätteaktivt jobb, ja. Men det betyder inte att jag måste vara inaktiv på fritiden. Detta gäller inte bara frisöryrket utan alla yrken. Att jobba med kroppen på ett sätt som bygger upp oss gynnar oss i längden.

Tänk på din ergonomi

Sitter du vid datorn, jobbar som frisör eller något mitt emellan? Alla jobb har sina nackdelar med ergonomin. Ta reda på vad din är. Som frisör jobbar vi hela tiden framför kroppen. Det resulterar ofta i korta bröstmuskler och en rygg som kröks därefter. Även om man också ska träna sina bröstmuskler så är det ryggen du ska lägga krutet på. Så många underskattar ryggens kraft och vad det gör för oss. Ryggen håller upp hela kroppen och tål otroligt mycket.

Fråga om hjälp

Det kan vara svårt att kanske komma igång med träningen? Eller kanske vet du inte vilken vardagsbelastning du har? Ta hjälp av någon som vet. En PT är en grymt duktig person som kan lite av varje. Börja där! En duktig PT vet också när det är dags att skicka klienten vidare ifall den behöver ytterligare hjälp. Behöver du motivation? Fråga någon som kan hjälpa dig! Finns det något jag kan göra för att ge dig träningsinspiration och hjälpa dig bli motiverad, fråga mig! Träning som blir av håller motivationen uppe!

Träning ska vara roligt och vara något som vi vill göra. Ta reda på vad just DU vill göra! 🙂

Amika Bombshell Blowout Spray

Amika Bombshell Blowout var produkten som jag senast visade er senast på min Instagram! En grym produkt som kan användas på flera olika sätt. Jag tycker om att jobba med produkten som en fönprodukt. Sprayen ger mycket volym utan att bli stel. Dessutom är den i sprayform och är lätt att applicera både i botten och på längder om man önskar.

Egenskaper Amika Bobmshell Blowout Spray:

  • Ger mycket volym
  • Lätt att applicera i botten
  • Fri från salt och sulfat, vilket betyder att den inte torkar ut håret.

Användning Amika Bombshell Blowout Spray:

För volym: Spraya produkten i hela hårbotten och böj huvudet upp och ner medan du fönar håret 100% torrt. Avsluta föningen med kall luft innan du vänder upp huvudet igen.

För textur/saltvatten-effekt: Spraya produkten i hårets längder i fuktigt eller torrt hår och låt självtorka eller föna slarvigt för att få en ‘’beach-look’’.

Nedan finner du min tutorial och bild på slutresultatet!

Produkten finns att köpa hos oss på salongen LYXVXO eller lyxvxo.shop
Pris: 229kr
Finns även i mini för dig som vill prova för 89kr!

Vid frågor, lägg en kommentar! 🙂

Fab Brows finns nu på LYXVXO.SHOP

Fab brows, en ögonbrynsskugga i tre olika paletter. Varje palett innehåller två olika nyanser och dessutom ingår 6 olika ögonbrynsmallar.

Nu har vi även lanserat Fab Brows på lyxvxo.shop! Vi på LYX VXO var en av de första salongerna som började sälja produkten på salong. 

Vad är Fab Brows?

Det är en parlett med ögonbryns skuggor och sex olika ögonbryns-mallar. Dessa är till för att du snabbt och enkelt kan skapa perfekta och exakt likadana ögonbryn! Detta är perfekt för dig som har svårt att få till formen på dina ögonbryn eller för dig som kanske har tunna eller sönderplockade ögonbryn.
De finns i tre olika nyanser och varje parlett har en ljus och en mörkare skugga samt en pensel och sex ögonbrynsmallar.

Så använder man Fab Brows

Välj ut vilken mall som passar ditt ögonbryn bäst och placera mallen på ditt ögonbryn. Du håller mallen på plats med vänster hand om du är högerhänt. Du håller mallen lättast (enligt mig) med pekfinger och långfinger. Sedan applicerar du ögonbryns skuggan i mallen med den medföljande penseln. Jag brukar använda den ljusa färgen längst in på brynet och den mörka färgen längst ut för att få en snygg fade-effekt.

TIPS!
Jag har ett stort intresse av smink och därför jobbar gärna med fler produkter för att verkligen få dom optimala brynen! Jag tycker även om bryn som ser mer ”tecknade” ut. Jag använder Brow Pomade Dark Brown från Make up Store för att skapa en skarpare ram på mina ögonbryn. Jag fyller i mina bryn på frihand eftersom jag är stadig på handen och kan få bra form. Annars är mallarna superbra! Sedan fyller jag i med Fab Brows och fejder från lite ljusare framme vid brynet till mörkare mot slutet av brynen. Då tycker jag dom blir som bäst! 👌🏻

Färgning på långt hår är min specialite

När man har jobbat några år som frisör hittar man sin grej. Jag tycker det är superviktigt att jobba med behandlingar man brinner för. Det ger en extra bra känsla för kunden.

Färgning på långt hår är något som jag brinner lite extra för. Eftersom jag förr alltid hade långt hår själv blev det ganska naturligt att man blev insatt i hur man som långhårig person ville ha sitt hår. Även om jag idag har en helt annan frisyr finns förståelsen för långa hår kvar. För mig är långa hår vackra, medans korta hår är mer snygga och tuffa. Det är helt min personliga åsikt.

Egen signatur

När man hittar det man tycker om att jobba med så hittar man också en signaturlook. För mig är långa lockiga svall det jag tycker om att ta fram. Jag jobbar gärna med blonda och kalla färger. Men givetvis ska man inte underskatta ett brunt härligt och glansigt svall. Jag tycker det är otroligt roligt att jobba med slingor, något som jag vet många andra frisörer inte tycker om. Jag jobbar gärna med olika tekniker och tänker ut vad jag tycker skulle vara snyggt att framhäva hos just personen stolen, och informerar om det.

Kunskapen kring färgning på långt hår

Kunskapen kring färgning på långt hår grundar sig väldigt mycket i att kunna hårets struktur. Man ska också ha stor kunskap kring vad håret utsätts för både i det vardagliga livet, men också i den kemiska historiken. Ett långt hår är ett hår med historik. Ju längre ett hår är, desto mer historia finns det som speglar hårets kvalité. Som frisör, och en som tycker om att jobba med långa hår, är det ögat viktigt att träna upp. För vad händer om jag inte kan mitt långa hår? Resultatet blir inte som förväntat.

Hand i hand med kunskapen går redskapen. Jag utgår alltid från att jobba med marknadens bästa produkter, enligt mig själv. Det är viktigt att veta om att kvalité och pris inte alltid hänger ihop. Jag har provat många färger genom åren, ”billiga” som ”dyra”. Det är lite det som är roligt med vårt yrke. Men jag ser alltid till jobba med leverantörer och produkter som jag vet levererar. Priset i detta fall är orelevant. Jag anpassar mitt pris ut till kund såklart.

Att en produkt levererar enligt mig är att den gör och håller vad den lovar. Många frågar mig kring ”ekologiskt” och om ”snällare färger”. Sanningen är att om det idag hade funnits dom typerna av produkter som hade levererar det som efterfrågas så hade jag använt dom. Idag tycker jag inte att det finns och därför är det svårt att tillgodose båda dom världarna.

Trygghet för dig som kund

Om jag bara utgår från mig själv. Jag är väldigt mån om att gå till folk som är duktiga på sitt jobb. Jag vill gå till en tatuerare som är specialist på att just tatuera. Jag går också till en florist som jag litar på. Jag går till en hudterapeut som jag tycker har den kompetens och utbildning som jag efterfrågar. Med det sagt så tycker jag att det är viktigt att kunden går till någon som dom vet kan leverera det som önskar. Vi på LYXVXO jobbar hela tiden med att rätt kund ska gå till rätt frisör. Vi har alla våra styrkor och det är helt fantastiskt! Jag vet att jag med ryggen fri kan rekommendera en kund att gå till någon av mina kollegor ifall jag känner att det är ett jobb som inte jag kan leverera.

Jag jobbar som sagt med både långa men också såklart med korta frisyrer. Man brukar säga att man drar till sig dom kunder som man utstrålar. Det är nog därför jag får så många kunder som just vill vara blonda. Jag vet vad som krävs för att uppnå ett ljust resultat och ibland behöver man som kund höra från någon som gått igenom alla stadier av blond, även dom mindre snygga.

Vill du veta mer om långa hår? Klicka här.

Långa hår behöver bästa möjliga hårvård! Dina favoriter hittar du hos oss! lyxvxo.shop

Lansering av LYXVXO.SHOP

 

Idag lanserar äntligen vår webbshop på riktigt! Otroligt spännande och stort steg för vårt företag. Hos oss kan du som kund känna dig trygg med att veta att dina produkter är av bästa kvalité.

För att besöka vår webbshop, besök lyxvxo.shop

På vår webbshop kommer du hitta ett varierat utbud av hårprodukter. Detta är produkter som vi står för och själva tycker är bra. Framöver hoppas vi på att få ett större utbud av produkter och även andra skönhetsartiklar. Vid frågor om vår webbshop, tveka inte att mejla oss på info@lyxvxo.se

Varmt välkomna.

Pin It on Pinterest