Kall hårfärg, varför kalla färger är mindre hållbara

En kall hårfärg är det som överlägset har högst efterfrågan just nu. Varför har det blivit en sån trend? Varför är den svår att uppnå? Och hur underhåller man en sådan färg?

Ett hår, ljust eller mörkt är uppbyggt av olika mycket varma pigment. Vår kropp har utvecklat en viss del av blå pigment för att våra naturliga hårfärger ska se naturliga/kalla ut. Men när man börjar bleka tar de ca 30 sekunder tills dom släppt och de varma underliggande pigmenten börjar träda fram. Ju mörkare hår du har, desto mer röda/orangea pigment har du. Ljusare hår har mer åt det orangea/gula hållet.

När man ska då få fram en kall hårfärg så är det viktigt att veta och kanske även få förklarat för sig vilken färg man själv har underliggande. Det många inte vet är att om en ”kall färg” ska upplevas kall behöver pigmenten ”slå över”, annars blir dom bara neutrala.

Vad kan då påverka hur håret håller kalla färger?

Hårets kvalité

Det är en av de stora anledningarna till att kalla toner släpper. Många idag har ett hår som sedan tidigare är färgat. Det betyder att man dels tillsatt mer pigment och att håret har blivit en sämre kvalité. Dels är det svårare att bleka bort konstgjorda pigment och sedan har man en sämre kvalité som inte kan hålla pigmenten lika bra. Det gör givetvis att en kall hårfärg är svårare att både uppnå och att få hållbar.

Solen

Även om vi inte har mycket sol i Sverige så är det under sommaren alla vill vara som ljusast och kallast. Solen påverkar hårfärger jättemycket och det är viktigt att underhålla med blond/silverprodukter och även ett UV-skydd för håret.

Vi går allt mer mot att lyckas få det som inte ”ska gå” att få. Det gäller inte bara hår. Tänk igenom, är det värt slitaget och jobbet för din kalla hårfärg? OCH vad är det som gör att du tycker om den hårfärgen? En kall hårfärg är ingen ”naturlig hårfärg”, kalla pigment finns inte naturligt i våra hår. Kalla hårfärger är egentligen det mest onaturliga du kan ha och måste framställas på konstgjord väg.


 

Balfrisyrer. Inspiration från Balveckan i Växjö

Hela veckan var Balfrisyrer. Här är bara ett axplock av veckans fina skapelser i en härlig mix från oss allihopa.

Jag tror att alla kan hålla med mig om att det är något speciellt när det är baler och stunder i Växjö. Det är, trots vädret, sommaren och sommarlovens början. Det ger alltid en speciell känsla. Vi på LYXVXO vill önska alla studenter ett stort lycka till i framtiden och vi är så glada att ni som besökte oss under veckan. Det är vackert att få vara en del av en så speciell dag.

Balfrisyrer och festsminkningar

Jag skulle vilja påstå att vi är en väldigt varierad salong. Det finns alltid någon på salongen som kan skapa det som en kund önskar. Jag personligen tycker det är väldigt roligt att jobba med smink och stylingar mesans mina kollegor har andra ”styrkor”, som dessa fantastiska uppsättningar. Kom dock ihåg att det är viktigt att boka tid för både balen och bröllopen i god tid. Tiderna tar slut väldigt snabbt.

 

Senaste nytt. Sommarplaner och framtidsplaner!

Söndagar hos Bobuiescu/Wetterstrand ser nästan alltid likadana ut. Sovmorgon, brunch när jag vaknar (ja, på söndagar är det jag som är lat), serietittande, gymmet och spontant hitta på något kul ihop. Söndagar är dom dagar vi har ihop. Söndagens aktivitet var att spontant gå på bio, bra film och bra sällskap.

Nog om hur söndagen var. Idag är det måndag, vilket betyder att det är dags att börja planera veckan som kommer. Framför oss har vi studentveckan – vilket alltid är hektiskt. Dessutom på onsdag ska vi ha en Personaldag på LYX. Vad det innebär kommer ni se på sociala medier. Det är viktigt att vi strävar efter utveckling både som team, för er kunder och som företag.

Sommaren och framtiden

Jag kommer att jobba varje vecka denna sommaren. Så vill du bli lite sommarfin finns det lite tider kvar under semsterveckorna. Hör av er bara! 🙂
Den semester jag får är att jag är nu ledig lördagar och att jag kommer vara iväg på en långhelg då och då. Annars blir det till att jobba hela sommaren. Det gör inget, jag och Cornelia kan i sommar passa på att hitta på nya saker att ha klara till hösten. I höst kommer det verkligen bli grymma planer som blir verklighet.

Det känns värdigt roligt när jag tänker på framtiden. Jag tror verkligen att jag och Cornelia  har bra och roliga framtidsplaner som vi, våra kunder och Växjö uppskattar. Framtiden är det vi själva skapar och man vet aldrig hur bra det kan bli förens man är där.
Finns det något DU tycker att vi ska hitta på? Kommentera gärna! 🙂

Min hårfärg, före och efter blondering.

Hej på er! Jag har fått så mycket frågor och funderingar kring min hårfärg, och helt ärligt, kommer ni ens ihåg hur jag såg ut förr? När jag hade mörkt hår? Nä, knappast jag heller. Det är faktiskt en ganska otrolig resa som mitt hår gjort senaste halvåret. Helt ärligt trodde jag aldrig att jag skulle lyckas med att bli ”vithårig”. När vi kom på att vi skulle prova detta så gjorde vi det mer för att se om det verkligen gick. Som sagt, det går med rätt behandling och rätt produkter!

Ge det tid

Det är väldigt få saker som går att förändra över en natt. Samma sak med hårfärger. Som ni kanske vet så är håret uppbyggt av väldigt mycket varma pigment (inlägg finns här!) och att bli av med dessa tar lång tid. Jag var bara inställd på det, och helt ärligt trodde jag att det bara skulle säga stopp och inte hända mer. Men mitt hår är ett perfekt exempel på att det faktiskt fungerar.

Använda rätt och bra produkter

Det finns anledningar till att produkter är bra och effektiva. De kanske är någon krona dyrare eller är svåra att få tag på. Det är viktigt att använda allt man behöver för att kunna både känns sig nöjd med sin färg men också för att håret ska orka. Olaplex är tex en produkt som mitt hår inte hade klarat sig utan. Jag har använt den både i färgen och för hemmabruk och det är anledningen till att håret fortfarande sitter kvar. Det är en investering i de långa loppet! 

23 maj, 7 år sedan jag tog mitt gesällbrev.

23 maj, 2010. Det var då jag fick gå in i det där rummet som skulle avgöra allt.

Ja, det var väl så det kändes just då. När man var snart fyllda 19 år och hade så höga krav på sig själv. Det värsta som kunde hända var att man blev kuggad på gesällen. Hela sisa året på gymnasiet hade jag jobbat och övat på mina modeller för att kunna prestera på topp denna dagen. Ändå var det så svårt att veta hur det skulle gå. När jag gick in i rummet släppte spänningen och jag började gråta. Examinatorn klappar mig på axeln och säger :” Men Olivera då… Du har ju klarat det!”

Det är alltså snart ett decennium sedan jag gick ut frisörskolan och tog mitt gesällbrev. Men vad roligt man haft under dessa åren som frisör! Idag skulle jag aldrig kunna tänka mig att göra något annat än att vara i frisörvärlden. Dels för att det är en sådan trygghet, men också för att man brinner för yrket. Denna branschen är så varierad och utvecklas hela tiden. I vår bransch bestämmer man helt hur mycket man vill utvecklas och hur långt man vill komma. Det är personen som sätter sina mål och krav på sig själv, och det tycker jag är jättebra.

Under mina 7 år som verksam frisör har jag hunnit göra en del grejer. Jag har bott och jobbat i Stockholm och då var jag anställd. Hela min Stockholmstid var ett kapitel för sig och jag är så glad att jag varit där och sett hur tufft det kan vara att klara sig själv i storstan. Jag flyttad hem till Växjö och sen dess har jag varit hyrstol på andra salongen i stan där jag fick lära mig att driva företag. Det var det som skapade LYXVXO med Cornelia idag. Sedan får vi inte glömma mitt Mästarbrev som jag tog förra året! 😁

Det finns inga hinder, mer än de du sätter upp för dig själv.

Veckans erbjudande! Dreamweave mascara & Fab Brows

Denna veckan har vi erbjudande på både Dreamweave Mascara och Fab Brows! Detta är två produkter som är ett måste i sommarnecessären.

Om du inte har provat varken Dreamweave mascaran eller Fab Brows är det hög tid nu. Dessa två produkter är det du behöver för att komplettera din look i sommar. När vi alla blir lite brunare är det inte fel att fylla i både bryn och fransar, eller hur?

Dreamweave mascara

Detta är en vattenfast (38C) mascara som håller hela dagen utan att kladda eller klumpa. Dessutom innehåller den ett serum som ger dina fransar näring så de kan växa sig ännu längre! En fördel till är att mascaran innehåller en typ av fiber som också förlänger dina fransar vid applicering. Om du försiktigt applicerar ”lager-på-lager” så kommer fibrerna göra så att du får längre fransar.

Fab Brows

Fab Brows är en ögonbrynsskugga som du enkelt applicerar antingen med medföljande mallar eller helt på frihand. Du får en snygg förpackning som innehåller spegel, brynskugga och en brynpensel. Den har två olika borstar för att uppnå olika resultat och looks. Och hur fungerar det med mallar? Du placerar enkelt mallen där du vill ha ditt bryn, eller måttar ut vart din bryn börjar. Därefter lägger du en tätt mot huden och fyller i med önskad ände av penseln. Dessa mallar skapar det ”idealiska” ögonbrynet, så bli inte rädd ifall du känner dig lite ovan. En väldigt vanlig reaktion är att ögonbrynet blir ”längre” än det man själv har och det är så det ska vara!
Även denna produkt är vattenfast och håller hela dagen!

Denna veckan har vi alltså erbjudande på LYXVXO med dessa två produkter. Just nu får du 15% rabatt på respektive produkt. Perfekt ifall du känner att du vill prova på något nytt när det kommer till smink! Ring till salongen och lägg undan på 0470-133 33.

Pin It on Pinterest