Blonda slingor i ett brunt hår brukar vara ett ”big no-no”. Man är rädd att slingorna ska se randiga ut och att det inte ska smälta ihop. Men kan man få det till en snygg färg?

Blonda slingor i ett mörkt hår är en ökande trend. Kunder visar bilder på färger där färgen har mycket skiftningar och det är så snyggt!! En slinga är ljus, en är mörk och en mitt emellan. Men de flesta av bilderna är lockade och vissa av dom även redigerade. Jag tänkte berätta hur en sådan färg är uppbyggd och skapad. Det är för att få er att förstå vilka förväntningar man kan ha som kund.

När man skapar en sådan färg innebär det att man måste behålla en del mörka partier och en del ljusa partier. Det gör man med hjälp av slingtekniker. Det som är viktigt att tänka på är att ju större kontraster mellan färgerna som ska mötas, desto mer effekt. T.ex om du har ett svart hår med vita slingor kommer de aldrig att kunna smälta ihop, eftersom de är varandras motsatser. Där är det viktigt att rådfråga din frisör om vad dom tycker passar ihop, och att du berättar dina förväntningar på slingorna.

Teknik

Grundtekniken går ut på att du sparar de slingor du vill ha ljusa. Lägger kanske dom i folie med blekning eller inpackning. Sedan färgar du allt annat så mörk som du önskar. Man kan givetvis variera mängd och tjocklek på slingorna för att uppnå olika effekter, men rent tekniskt är det så det går till. Sedan är det viktigt att man är medveten om att färgerna kommer uppfattas på olika sätt, beroende på om du har håret rakt eller lockigt. Berätta gärna vad du brukar göra med håret för att skräddarsy efter dina önskemål. Detta är en färg som går att variera i all oändlighet!

Det är två olika kunder men två olika stylingar men båda har liknande färg. När håret är rak träder slingorna fram mer än om den är lockig. Lockar gör så att slingorna uppfattas mjukare och inte så tydliga. Därför är också de flesta bilder lockiga. Här är det bara smak och önskemål som sätter gränserna! 

blonda slingor blonda slingor

Pin It on Pinterest