En grå hårfärg är bland de svåraste man kan få på någon som är mörk. Men givetvis var jag tvungen att prova!

Nu provar jag en grå hårfärg! Jag trivs så bra med mitt korta hår men nu ville jag prova något nytt. På Instagram hittade jag mina inspirationsbilder! Men något som man måste förstå är att de tar extremt mycket på kvalitén och att det aldrig går att garantera ett resultat.

Blekningen är en process

Att helbleka håret är en process och nu med facit i hand kan jag säga att det är en sjukt jobbig process för hårbotten! Blekning är ett frätande medel och därför väldigt påfrestande för hårbotten. De tar lång tid att bleka och man avbryter ju inte om de är så att de är helt outhärdligt. Skulle man göra det kan vara så att färgen inte blir bra. Jag tror att det är viktigt att ni som kunder vet om att efteråt kan man vara lite röd och lite öm.

Jag kommer förmodligen inte utsätta mitt stackars hår för detta igen, men väldigt kul att prova! Som ni ser på första bilden nedan så är jag väldigt gul innan vi nyanserade mitt hår. Det är ju för att jag är så mörk! När man bleker ett hår är det viktigt att tänka på att det nästan aldrig går att bleka det helt vitt. Därför är det viktigt att förstå att om du inte får håret vitt kan det inte heller bli vitgrått. Man måste hela tiden bli två steg mörkare om man vill ha en kall ton på det.

Grå hårfärg finns i många varianter

Jag tycker att det viktigaste är att skräddarsy sin färg. Alla passar inte grått hår eller en ljus grå färg. Rådfråga oss så hjälper vi dig att hitta en nyans som passar dig! För att komma till Behandlingsmenyn över våra kemiska behandlingar klicka här! Min behandling heter GO BLONDE!

Bilden med det gula håret är färgen innan nyansering 

 

Pin It on Pinterest